Gelukkig nieuwjaar!
- door La Rochelle
- •
- 01 jan, 2019
- •
Dat 2019 maar een super creatief jaar mag worden...Maar eerst even terugkijken op de feestdagen.


Op maandag 24 december was de bakkerij de hele middag open voor een feestelijke kerstproeverij. We hadden warme chocolademelk, hapjes en zoetigheidjes. Ook werden de bestelde kerststolletjes opgehaald. Het was heel druk geworden en super gezellig! Zo mooi om te zien dat iedereen gezellig met elkaar in gesprek was en ook spontaan bij ons langskwam omdat ze het leuke bord buiten hadden zien staan.



Onze kerststolletjes met rozijntjes, noten en spijs. We hebben heel wat mensen blij kunnen maken.


De kerst proeverij was echt heel leuk en ook wel spannend om te kijken hoeveel mensen er nog op af zouden komen omdat we toch halverwege het jaar hadden besloten om niet meer op bestelling te bakken.
Maar het was druk als vanouds en daar zijn we ontzettend dankbaar voor en geeft ons zoveel positieve energie om ook in 2019 allemaal gezellige dingen te gaan organiseren!
Maar het was druk als vanouds en daar zijn we ontzettend dankbaar voor en geeft ons zoveel positieve energie om ook in 2019 allemaal gezellige dingen te gaan organiseren!

En gisteren, op de 31e december hebben we ruim 1000 (!!) mini oliebolletjes gebakken in de bakkerij. Ruim 400 op bestelling en de rest los verkocht. Er zijn veel mensen spontaan langsgekomen en wat was het 's middags weer druk! We hadden bijna gaan tijd om tussendoor een facebookberichtje te plaatsen of om leuke foto's te maken...
Moe en voldaan zijn we het nieuwe jaar ingegaan. Super bedankt iedereen die is langsgeweest en laten we er een super creatief en lekker 2019 van maken!!!
Moe en voldaan zijn we het nieuwe jaar ingegaan. Super bedankt iedereen die is langsgeweest en laten we er een super creatief en lekker 2019 van maken!!!


De toonbank was goed gevuld met de knabbeltjes, poedersuiker voor bij de oliebolletjes en andere lekkernijtjes. Bijna alles is opgegaan, zo leuk!

Bedankt iedereen, 2018 was een jaar met dubbele gevoelens voor ons. We hebben de beslissing genomen om La Rochelle "af te slanken" naar een creatieve hobby waar we allebei ons hart in hebben liggen. Gelukkig hebben we onze draai in deze nieuwe 2.0 fase (zoals wij het noemen hihi) gevonden en weten de klanten ons nog steeds te vinden op marktjes en speciale dagen zoals rond de kerst en gisteren met de oliebolletjes. We zijn daar zo blij mee en hopen dat we dit voort kunnen zetten in het nieuwe jaar. Nogmaals super bedankt voor alle gezelligheid en tot snel!

Helaas is onze stopplaats dit jaar niet doorgegaan door corona...Heel jammer, maar wel zo verstandig.
Maar we hebben weer een hele leuke bakworkshop op onze facebookpagina gezet waarin we jullie stap voor stap laten zien hoe je browniespookjes en spinnenkoekjes kunt maken!
Veel bakplezier!
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3378191238960911/3378179125628789/
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3378191238960911/3378185315628170
Hieronder volgen de recepten:
Maar we hebben weer een hele leuke bakworkshop op onze facebookpagina gezet waarin we jullie stap voor stap laten zien hoe je browniespookjes en spinnenkoekjes kunt maken!
Veel bakplezier!
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3378191238960911/3378179125628789/
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3378191238960911/3378185315628170
Hieronder volgen de recepten:
Recept brownies:
-65 gram roomboter
-100 gram pure chocolade
-65 gram zelfrijzend bakmeel
-170 gram bruine basterdsuiker
-3 eieren
Recept spinnenkoekjes:
-170 gram suiker
-190 gram kokosrasp
-3 eieren
-1 zakje vanillesuiker
-15 gram custard
-snufje zout
Extra:
-maltezers
-250 gram poedersuiker
-1 eiwit
-50 gram chocolade om te smelten

Hier volgt het recept:
Hieronder staat de link naar onze facebookpagina waar je de baktutorial op terug kunt vinden.
Veel bakplezier!!
De apfelstrüdel
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012337375546301
De vanillesaus
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012344428878929
Het afbakken
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012349795545059
》voor de apfelstrüdel
-350 gram appeltjes, in 'frietjes' gesneden
-30 gram rozijntjes
-110 gram golden syrup (of een andere suikersiroop)
-40 gram witbrood in kleine blokjes geknipt, zonder korst
-sap en rasp van een halve citroen
-1 rol vers bladerdeeg (40x24cm, bijv. van AH)
-1 losgeklopt ei
-amandelschaafsel (optioneel)
》voor de vanillesaus
-1 vanillestokje
-50 gram suiker
-250 gram slagroom
-2 eidooiers
Hieronder staat de link naar onze facebookpagina waar je de baktutorial op terug kunt vinden.
Veel bakplezier!!
De apfelstrüdel
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012337375546301
De vanillesaus
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012344428878929
Het afbakken
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012349795545059

Hier volgt het recept:
*Het vlaaideeg
-250 gram bloem
-5 gram gedroogde gist
-3 gram zout
-70 gram roomboter, op kamertemperatuur
-80 gram volle melk (een scheutje apart houden om eventueel af te kunnen slappen)
-1 ei
-30 gram suiker
*De kersenvulling
-1 grote pot kersen, sap apart houden
-180 gram witte basterdsuiker
-35 gram koudbindmiddel
Hieronder staan de linkjes naar de losse video's, op volgorde:
Deel 1
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929734193806620
Deel 2
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929738450472861
Deel 3
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929742330472473
Deel 4
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929743967138976
Veel kijk- en bakplezier!

Op 24 december hebben we een KerstBakdag gehad waar mensen een bestelling voor konden plaatsen en die dag op konden halen. Het was heel gezellig en behoorlijk druk!
Op oudejaarsdag hebben we een jarenlange traditie voortgezet met het bakken van onze mini oliebolletjes. Ook hadden we flink wat hartige hapjes gemaakt. Ook deze dag is super gezellig verlopen en we hebben de magische grens van 1000 oliebolletjes ruimschoots overschreden!
Veel kijkplezier van deze fotoreportage:
Op oudejaarsdag hebben we een jarenlange traditie voortgezet met het bakken van onze mini oliebolletjes. Ook hadden we flink wat hartige hapjes gemaakt. Ook deze dag is super gezellig verlopen en we hebben de magische grens van 1000 oliebolletjes ruimschoots overschreden!
Veel kijkplezier van deze fotoreportage:

De kerst inn outdoor was weer één groot feest.
We hebben de afgelopen jaren altijd binnen gestaan in de Wieken met ons kraampje, maar omdat Marleen natuurlijk de winkel heeft en bij de winkeliersvereniging hoort, hebben we besloten om dit jaar dan allebei buiten te gaan staan in het winkelcemtrum. Het weer viel niet echt mee, veel wind en een paar buien, maar dat mocht de pret en aanloop niet drukken. Het centrum was heel leuk versierd en ook de kraampjes zagen er gezellig uit, helemaal in kerstsfeer.
Hieronder volgen wat foto's van het leuke weekend, met de voorbereidingen en het kraampje, veel lees- en kijkplezier!
We hebben de afgelopen jaren altijd binnen gestaan in de Wieken met ons kraampje, maar omdat Marleen natuurlijk de winkel heeft en bij de winkeliersvereniging hoort, hebben we besloten om dit jaar dan allebei buiten te gaan staan in het winkelcemtrum. Het weer viel niet echt mee, veel wind en een paar buien, maar dat mocht de pret en aanloop niet drukken. Het centrum was heel leuk versierd en ook de kraampjes zagen er gezellig uit, helemaal in kerstsfeer.
Hieronder volgen wat foto's van het leuke weekend, met de voorbereidingen en het kraampje, veel lees- en kijkplezier!

Even gek doen bij ons kraampje hoor haha! Wat was het weer super gezellig vandaag op de Molenhoeks Makkie! Het was de feestelijke 10e editie dit keer. Ons kraampje was weer om op te eten, met allerlei zoete en hartige lekkernijtjes speciaal voor de hardlopers en hun supporters. Hieronder een leuk fotoverslagje van al het lekkers en ons kraampje.....
Tot snel weer!
Tot snel weer!
Met deze knoop werd De Wolproeverij officieel geopend!
Er is de laatste paar maanden heel hard gewerkt om van De Wolproeverij een prachtig en gezellige winkel te maken. Er is voor ieder wat wils op het gebied van weven, breien, haken, wol verven en spinnen.
De opening was heel gezellig en druk. En wat een hartverwarmende reacties er allemaal zijn geweest!
Hieronder volgt een kleine impressie van de opening en de hapjes en taart die La Rochelle heeft verzorgd. De mooie foto's zijn gemaakt door Barrie Rooijakkers.
Er is de laatste paar maanden heel hard gewerkt om van De Wolproeverij een prachtig en gezellige winkel te maken. Er is voor ieder wat wils op het gebied van weven, breien, haken, wol verven en spinnen.
De opening was heel gezellig en druk. En wat een hartverwarmende reacties er allemaal zijn geweest!
Hieronder volgt een kleine impressie van de opening en de hapjes en taart die La Rochelle heeft verzorgd. De mooie foto's zijn gemaakt door Barrie Rooijakkers.

Molenhoekdag was weer super gezellig en de verkoop ging heel goed! Ons kraampje zag er zoals altijd kleurrijk, vol en lekker uit. Heel veel bekenden maar ook zeker onbekenden zijn aan ons kraampje geweest.
Marleen had een klein assortiment van De Wolproeverij tentoongesteld want over twee weekjes (14 en 15 september) is de opening van de winkel. Het zoemt al lange tijd door Molenhoek en de reacties gisteren aan het kraampje waren erg leuk en positief.
Hieronder volgt een leuk foto overzicht van de voorbereidingen en het kraampje.
Tot snel weer!
Marleen had een klein assortiment van De Wolproeverij tentoongesteld want over twee weekjes (14 en 15 september) is de opening van de winkel. Het zoemt al lange tijd door Molenhoek en de reacties gisteren aan het kraampje waren erg leuk en positief.
Hieronder volgt een leuk foto overzicht van de voorbereidingen en het kraampje.
Tot snel weer!